Към 19 чака с викове "Оставка", "Мафия" и "Костов вън"  протестиращите, които стояха пред полицията в Благоевград над 5 часа, започнаха да пресичат по двете пешеходни пътеки пред полицията, предаде БГНЕС.

Към 17 часа, след като легнаха пред сградата на полицията на пътното платно, около 30-тина протестиращи бяха изтласкани от полицаите на 20 метра от ОД на МВР. След това една от протестиращите жени се почувства зле и беше откарана в Спешна помощ.

Над 5 часа протестиращите срещу монополите искаха оставката на директора на ОД на МВР комисар Георги Костов, н-ка на Охранителна полиция Васил Митов и директорите на Първо и Второ РУП Милков и Мичев.

Униформените на свой ред повикаха и подкрепление от Сандански, което дойде със закъснение. Директорът на полицията комисар Георги Костов категорично заяви за bTV, че не е имало упражняване на сила и че въпреки арогантното поведение на демонстрантите пред сградата на полицията, не се е стигнало до арести, само защото точно такава била целта на протестиращите. Късно вечерта недоволните хора се разотидоха.

По-рано днес полицията не позволи на протестиращите да се качат на главен път Е-79 и да го блокират. Впоследствие обаче те заобиколиха полицейската блокада и спряха движението по международния път.

След като освободиха блокирания за 35 минути ГП-Е-79, протестиращите срещу монополите се насочиха към ОД на МВР, за да искат оставката на шефа на охранителна полиция Васил Митов.

В знак на солидарност към присъединилите се към протестиращите шивачки от фирма "Кристи турс", маршрутът на шествието бе променен. Вместо към сградата на ОД на МВР, протестиращите се отправиха към Второ РУП, за да бъдат солидарни с шивачките, които имат "наглостта" от 5 дни да си искат забавените заплати за месец януари от гръцкия им работодател.

"Когато преди 5 дни отказаха да ходят на работа, шефът на Второ РУП Милчев изпратил патрулки, за да ги сплашва", обясни организаторът на протестите в БЛагоевград Людмила Манова.

"Комисар Костов, изпратил срещу нас служителите си, е гласен за освободения от Цветан Цветанов пост, министър на МВР", обясни Манова.